Wintertriathlon Groningen 2007

De wintertriathlon Groningen 2007 was opnieuw een groot succes. Ik ben ontzettend blij met de inzet van de vrijwilligers, sponsoren en leveranciers en het verloop van de dag. Daarnaast ben ik erg trots op het bestuur dat het raamwerk waarin dit alles plaats vond, heeft opgebouwd. Hieronder het artikel over de wedstrijd zoals verschenen op www.wintertriathlon.nl.

Veenhuizen en Van der Vegt winnen wintertriatlon Groningen 2007

In Groningen bonden zaterdag triatleten loopschoenen, fietspedalen en schaatsen onder voor de laatste wintertriatlon van het Nederlandse seizoen. Na twee jaar echte winterse omstandigheden ging de wedstrijd dit jaar eens niet gebukt onder sneeuw en kou. Alleen de felle wind in de Groninger provincie speelde veel deelnemers parten. De wedstrijd werd gewonnen door Martin Veenhuizen en Lizette van der Vegt.

De 37-jarige Drent legde de 10 km hardlopen, 45km fietsen en 20km schaatsen af in 2.35.24 uur, het schaatsonderdeel gaf de doorslag ten opzichte van de nummer 2, Gerard Lange. Veenhuizen was al jaren in de top-vijf terug te vinden en finishte onlangs nog tweede bij de wintertriatlon van Inzell. De verschillen waren klein, want Kurt van der Nes gleed anderhalve minuut na de winnaar als derde over de streep. Studentenkampioen Thijs Koelen, die bij het looponderdeel nog aan de leiding ging, volgde een halve minuut later. Bij de vrouwen verloor Geke Venema te veel tijd op het looponderdeel, bij het fietsen en schaatsen knabbelde ze nog behoorlijk wat van de loopachterstand op winnares Van der Vegt af. Voor de 28-jarige medewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen was het de eerste grote wintertriathlonzege.

Please follow and like us:

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.