Slot vervangen

Na 70 jaar was het slot van onze voordeur dusdanig versleten dat de bijbehorende sleutels het slot nauwelijks meer konden openen. Tijd voor vervanging dus. Via een website offertes aangevraagd en een mailtje ontvangen van “VDP inbraakbeveiliging” te Groningen (www.goedbeveiligen.nl) dat we voor een prijs opgaaf maar even moesten bellen.

Vervanging van het slot zou ongeveer 166 euro kosten. Vervanging zodat de voordeur in aanmerking zou komen voor het politiekeurmerk veilig wonen zou 295 euro kosten.
Reden genoeg om nog maar eens iemand anders te vragen.
Een telefoontje naar “Wielinga voor Vakwerk” leerde dat dit bedrijf voor 110 euro het slot kwam vervangen, waarvan 50 euro als vaste plaatsingskosten. Voor 65 euro extra werd het slot vervangen door een “Lips” slot waardoor de voordeur in aanmerking zou komen voor het keurmerk veilig wonen van de politie.
We hebben geen garantie dat beide bedrijven dezelfde kwaliteit leveren. We hebben echter ook geen reden aan te nemen dat het goedkopere bedrijf slechter zou zijn dan het duurdere. Wel weten we dat ons voordeur nu met een Lips slot weer goed open en dicht gaat.

Please follow and like us:

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.