Goedkoop simonly abonnement

sim-only

Omdat in februari mijn huidige abonnenment afloopt ben ik rond gaan kijken naar een nieuw abonnement met internet.

Abonnement met nieuwe telefoon

In de eerste plaats is er in zo’n geval de keuze of je een nieuw gsm toestel bij je abonnement wil. Een nieuwe telefoon is zelden zo goedkoop als wanneer je er een nieuw abonnement bij af sluit. Ik ben echter nog tevreden met mijn huidige HTC Touch HD en ben dus echt alleen op zoek naar een abonnement. Het is ook nog mogelijk om wel een abonnement met toestel te kiezen en dan het toestel met winst te verkopen, maar dat vind ik teveel gedoe.

sim-only

Het wordt dus alleen een nieuw abonnement. Dit heet “sim-only”, omdat je alleen een sim-kaart krijgt en geen toestel. Omdat ik momenteel een abonnement bij Telfort, wordt het of het verlengen van mijn huidige contract bij Telfort, ofwel een nieuw abonnement bij een andere provider. Ik zou er ook voor kunnen kiezen om geen actie te ondernemen en mijn huidige abonnement door te laten lopen, maar in dat geval betaal je eigenlijk altijd meer dan nodig. De kortingen op een abonnement die je bij het afsluiten bedingt zijn dan namelijk niet meer van toepassing.

Vergelijken

Op internet zijn een aantal sites waar je abonnementen kunt vergelijken op prijs. Telecomvergelijker is daar een van en bevalt mij doorgaans erg goed. Probleem is hier echter dat het niet mogelijk is ook de internetkosten mee te laten nemen in de vergelijking. Doorgaans kost internet rond de 10 per maand, maar bij het afsluiten krijg je soms korting op dit bedrag. Een andere methode is dan ook naar een doorgaans goedkope webwinkel zoals 2call.nl te gaan en daar de goedkoopste aanbieding uit te kiezen. Dit heb ik ook gedaan, om vervolgens de goedkoopste aanbieding te vergelijken met het verlengen aanbod wat Telfort me kon doen via haar eigen website. Dit laatste bleek het goedkoopst.

Resultaat

Ik betaal straks:

  • 8,95 ipv 17,00 per maand voor een 300 minuten / maand sim-only abonnement
  • + 2,00 ipv 6,95 voor 100 smsjes per maand
  • + de eerste 3 maanden 2,50 ipv 10,00 per maand voor onbepert internet

totaal: de eerste 3 maanden 13,45 euro. Daarna 20,95 euro per maand.

Please follow and like us:
Published
Categorized as Services

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.