Ziggo CI+ HD TV op Philips 42PFL9664

Ziggo CI+ Cam Module Neotion
Mijn Philips 37PFL9603 tv had een geweldig beeld. HD films afgespeeld via HDMI vanaf mn pc sprankelden werkelijk. Ik wilde echter graag overstappen op HD TV. Bij Ziggo is HD tv van de publieke omroep en Eurosport gratis, dus daar gaan de kosten niet in zitten.

Voor HD tv heb je in de eerste plaats een HD ontvanger nodig om met behulp van het losse pasje van de provider het digitale HD signaal beschikbaar te maken voor je tv. Zo’n ontvanger kan extern zijn: een los kastje, of intern: een insteekkaart voor je pc. Ziggo heeft bedacht dat zulke insteekkaartjes moeten voldoen aan de CI+ standaard. Mijn voorkeur en al helemaal die van mijn vrouw gaat uit naar een interne ontvanger.

Helaas was mijn mooie Philips 37PFL9603 tv geschikt voor CI, maar niet voor CI+. De recessie is ons voorlopig goed gezind, dus ben ik op zoek gegaan naar een mooie tv geschikt voor zo’n CI+ insteekkaart. De 42PFL9664 heeft naast de CI+ mogelijkheid nog een aantal kleine voordelen boven de 37PFL9603, wat de meerprijs wat draaglijker maakt:

  • 42 ipv 37 inch beeld
  • 1 ipv 2 ms response tijd
  • 200 ipv 100 hertz verversingsfrequentie
  • Net-tv, een soort portal met een aantal websites waaronder youtube, beschikbaar over wifi

Installatie ging moeizaam. Ik kreeg steeds een foutmelding en eigenlijk werkte alleen Nederland 1 en het Ziggo-kanaal goed. Nederland 1 was gelukkig wel meteen in HD :)Maar toen ik het Ziggo-kaartje op de juiste manier in de CI+ module heb gestopt ging het soepel.

De beeldkwaliteit is heerlijk. Eindelijk de HD kwaliteit van films ook via het kabel signaal. Je ziet overigens wel het verschil tussen programma’s die al dan niet in HD zijn opgenomen.

Een Apparaat minder in huis, meer pixels op mn scherm. Live is good. Nu nog wachten op eredivisie live in HD!

Please follow and like us:
Published
Categorized as Stuff

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.