Ziggo gaat standaard meer HD zenders bieden

Ziggo gaat zijn tv-aanbod vereenvoudigen tot drie pakketten. In het basispakket worden zonder meerkosten oa de RTL- en SBS-zenders in HD ondergebracht.  Het aantal analoge zenders op de kabel gaat terug naar vijfentwintig.

Vanaf juni gaat Ziggo drie pakketten aanbieden. Het tv-standaardpakket gaat 16,95 euro per maand kosten en bevat 63 sd-kanalen en 11 hd-zenders, waaronder de RTL- en SBS-zenders in hd-kwaliteit. Ook biedt het standaardpakket toegang tot Uitzending Gemist van zowel de Nederlandstalige commerciële als de publieke zenders.

UITBREIDING HD

Duidelijk is dat Ziggo de hd-zenders van de commerciële omroepen SBS en RTL niet langer in een apart hd-pakket zal aanbieden, maar deze in het basispakket zal opnemen. Ook maakte de kabelaar dinsdag bekend dat het in ieder geval BBC HD aan het programma-aanbod zal toevoegen. Welke nieuwe hd-zenders nog meer aan het aanbod worden toegevoegd, moet in de komende maanden duidelijk worden.

TV-PLUS

 

Het tv-plus-pakket gaat 24,95 euro per maand kosten. Daarvoor krijgt de klant toegang tot circa 90 digitale sd-zenders en 15 hd-zenders. Ook krijgt hij toegang tot meer vod-content die in de TV-theek is te vinden.

 

TV-EXTRA

 

analoge tv-aanbod beperkt wordt van circa 30 tot 25 zenders. De kabelaar zou daartoe overeenstemming hebben bereikt met de diverse programmaraden. Welke zenders zullen verdwijnen, moet per gemeente worden ingevuld.

 

PAY PER VIEW

 

Ziggo heeft ook aangekondigd dat het voetbalwedstrijden via video-on-demand gaat aanbieden. Daarvoor is geen interactieve settopbox nodig; na betaling zet de kabelaar tijdelijk een kanaal van Eredivisie Live open voor de kijker. Het bekijken van een losse wedstrijd kost 5,95 euro. De kabelaar heeft vooralsnog geen deal gesloten met Sport 1, dat voetbalwedstrijden uit diverse Europese landen live verslaat. Wel wil Ziggo ook andere sporten gaan aanbieden via het pay per event-model.

Volgens Ziggo leiden de drie nieuwe pakketten tot een vereenvoudiging van het huidige aanbod, dat bestaat uit negen verschillende bundels. Abonnees van Ziggo krijgen binnenkort een schrijven van de kabelaar met een advies over welk pakket het beste bij hen aansluit. De klant krijgt vier weken de tijd om eventueel een ander pakket te kiezen. Klanten zouden dit ook achteraf kunnen wijzigen, omdat de drie pakketten per maand opzegbaar zijn.

bron: http://tweakers.net/nieuws/72362/ziggo-voegt-hd-kanalen-toe-aan-nieuwe-digitale-tv-pakketten.html

Please follow and like us:
Published
Categorized as Services

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.