Herman Brusselmans – De Droogte

Na enkele televisieoptredens in verschillende programma’s werd ik nieuwsgierig naar Herman Brusselmans. Brusselmans bleek een Vlaamse schrijver. Niet zomaar een schrijver, maar een veelschrijver. Verguisd, met┬ákritiek op de eentonigheid van zijn oeuvre, de schuttingtaal en de platte seksueel getinte uitspraken. Misschien wel om dezelfde redenen is Herman Brusselmans populair. Met name onder jongeren.

De Droogte heeft me van begin tot eind geboeid. De menselijke thema’s, bizarre situaties, het speelse taalgebruik het spannende plot hielden me vast om eindelijk weer eens een fictief boek uit te lezen. Heb je geen ervaring met Brusselmans? Dan raad ik je aan het eens te proberen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.