Camping Bucek Tsjechie

Camping Bucek

Naar aanleiding van een triathlon in Karlovy Vary besloten we deze zomer op vakantie te gaan naar Tsjechië. Via Google maps kwamen we terecht op Camping Bucek. Bucek ligt ruim een uur rijden van Karlovy Vary en op 3 kwartier van Praag. Voor de volledigheid: het ligt op 781 km van Groningen. Bijna allemaal Autobahn kilometers waardoor het nog geen 8 uur reizen is.

Heenreis

Op de heenreis waren we helaas iets langer onderweg. Een paar kilometer voor de grens tussen Duitsland en Tsjechië kun je een vignet kopen voor de snelwegen in Tsjechië. De 10 minuten die we daarvoor namen bleek teveel voor het navigatiesysteem. De Tomtom raakte oververhit in de brandende zon en zat verstrikt in een opstartcirkel, telkens proberend zichzelf te herstellen. Ook wat hulp van mijn kant via een harde reset hielp niet. Uiteindelijk deed het terugplaatsen van een backup via de pc thuis het euvel te verhelpen. Tot die tijd, dus gedurende de hele vakantie, waren we aangewezen op kaarten gedownload op de Ipad via gratis wifi bij een tankstation en de kaarten die we thuis al hadden gedownload van de eindbestemming en de daaromheen liggende regio in Google Maps op de mobiele telefoon. Dit lukt heel redelijk. De omgereden kilometers waren een genot in het Tsjechische landschap en de airco maakte het in de auto zitten sowieso aangenamer dan bij ruim 35 graden buiten.

Mtb

Camping Bucek ligt aan een meertje waar je kunt zwemmen, maar waar je ook kunt roeien of waterfietsen op gratis beschikbare boten. Aan de zuidkant van de camping ligt een flinke doorgaande weg waar hard wordt gereden door veel verkeer. Eenmaal overgestoken sta je echter aan het begin van een indrukwekkend bosrijk gebied waar je geweldig kunt mountainbiken en wandelen. Ik hou erg van het eerste, maar hield daarbij wel bij voorkeur de wandelroutes aan. Deze zijn geweldig om te fietsen. Glooiend, van smalle singletracks tot brede trackerpaden, maar altijd erg rustig en door een schitterende omgeving. Mocht je om wat voor reden een willekeurig pad naar links of rechts nemen, dan weet je dat deze altijd wel weer uit komt op een groter pad waardoor je niet terug hoeft en ook niet zult verdwalen. Er schijnt vanalles te leven in de bossen, maar indrukwekkender beesten dan enorme huisjesslakken, eekhoorns en slangen ben ik niet tegenkomen.

Langs de camping loopt een met oranje stippen aangegeven route. Ik heb hem tegen de richting in gevolgd en raakte het spoor kwijt achter Nove Straseci. De route volgend raakte ik het spoor kwijt bij de brouwerij in Krusovice. Weet iemand waar de route begint? En is de brouwerij echt het eindpunt?

Goedkoop eten

Voor de bereiding van een maaltijd heb je grofweg 2 mogelijkheden. Zelf doen, of laten doen. Het laten doen wordt wel erg aantrekkelijk in Tsjechië, want het is relatief erg goedkoop, terwijl de boodschappen bij de locale Lidl ietsje duurder lijken dan in Nederland. De minste reistijd naar een restaurantje was de naar de Bistro op de camping. Het eten was niet slecht, de kosten gemiddeld 7 euro voor een hoofdmaaltijd. Het is mogelijk pizza’s af te halen bij deze bistro, maar dat raad ik je sterk af. Beter kun je pizza’s laten bezorgen door Pizzafly. De pizza’s zijn uitstekend en kosten 4 a 5 euro per stuk.

De buren was het gelukt om voor 15 euro met z’n 2-en een complete maaltijd inclusief drankjes te nuttigen ergens in het naburige Msec.

 

Nog toe te voegen:

Bezienswaardigheden

  • Karlovy  Vary
  • Praag
  • Hrat krivat

 

Veiligheid

 

Camping

  • Appartement
  • Sanitair
  • Eigenaar
  • Speeltuin
  • Meertje
  • Wifi
Please follow and like us:
Published
Categorized as Travel

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.