Indexbeleggen

Index beleggen Jim Rogers

Door de lage spaarrentes van het moment, zijn hoge rendementen eerder uitzondering dan regel. Daardoor is het extra belangrijk om de kosten van je beleggingen laag te houden en is goedkoop beleggen de sleutel naar een maximaal rendement. Indexbeleggen past volledig in dit concept.

Spreiding

Bij indexbeleggen investeer je niet in een enkel fonds, maar in een volledige index. Bijvoorbeeld de AEX van Euronext. Hiermee breng je meteen enige spreiding aan in je belegging waarmee je het risico laat afnemen.

Goedkoop beleggen

Indexbeleggen kan ook goedkoop zijn. In tegenstelling tot een beleggingsfonds, wordt een index niet actief beheerd. Daardoor zijn beheerskosten laag. En door lagere kosten, is er meer ruimte voor rendement! Indexbeleggen is daarom goedkoop beleggen.

Please follow and like us:

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.