De Voedselzandloper

Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Hij verdiept zich al jaren in het verouderingsproces. In zijn bestseller “De Voedselzandloper” presenteert hij een nieuwe kijk op gezond eten, een opvolger voor de schijf van vijf.  Daarbij verwijst hij naar meer dan 240 wetenschappelijke boeken en artikelen. Welke voedingsmiddelen baten en welke kun je beter laten staan om af te vallen en langer jong te blijven? In zijn nieuwste boek Veroudering Vertragen gaat hij specifiek in op het vertragen van veroudering.

Voedselzandloper op TV

Op 12 januari was Kris Verburg te gast bij de NTR op de Nederlandse TV. Hier vertelde hij over wetenschappelijk onderzoek naar veroudering en hoe voeding, bijvoorbeeld uit de voedselzandloper, veroudering kan remmen. Kijk het terug op uitzending gemist.

Voedingsmiddelen

Sommige voedingsmiddelen zijn nu bekender dan ooit. Dat hebben ze gedeeltelijk te danken aan de voedselzandloper. Suiker heeft een hele slechte naam gekregen, maar havermout, blauwe bessen en vezels worden geroemd.

Quinoa

Had u 3 jaar geleden van quinoa gehoord? Quinoa is door de VN uitgeroepen tot wereld voedingsmiddel van het jaar 2013. Dat heeft het te danken aan alle positieve eigenschappen. Quinoa lijkt op graan, maar is het niet. Het is een eiwitrijk zaad zonder gluten en is zeer geschikt als vleesvervanger.

Quinoa

Vitaminen en mineralen

Ook supplementen worden besproken. Het lukraak slikken van vitaminen en mineralen wordt afgeraden, maar Verburgh is voorstander van het slim eten van van preparaten. Hij verwijst naar onderzoek van Harvard dat aanraadt om liefst 50 eenheden Vitamine D per dag te nemen ter vervanging van zonlicht op de huid.

Kris Verburgh

Kris Verburgh is een Belgisch arts, wetenschapper en auteur. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn boek De Voedselzandloper – Over afvallen en langer jong blijven.

Bibliografie

Kris Verburg werd op 8 maart 1986 geboren in Wilrijk en was al vroeg gefascineerd door de wetenschap. Reeds op z’n 17e schreef hij z’n eerste boek. Schitterend! Gaat over het universum en de evolutietheorie en werd genomineerd voor de Eurekaprijs. Ook zijn tweede boek, Fantastisch!, over evolutie en neurowetenschap, werd genomineerd voor de Eurekaprijs. Verburgh publiceerde op z’n 25e een grote hit. De voedselzandloper werd al meer dan 350.000 keer verkocht en bracht reuring in de voedingswereld. Samen met Pauline Weuring bracht hij een bijbassend boek met gerecht uit: Het Voedselzandloperkookboek.  Onlangs lanceerde hij zijn nieuwste boek: Veroudering Vertragen, waarin Kris Verburgh verder ingaat op langer jong blijven. Niet alleen door voeding, maar ook door andere factoren als beweging.

Meer over Kris Verburgh

Please follow and like us:
Published
Categorized as Books

By Leendert

Leendert van Achteren is a Business Analyst and part-time Web Entrepreneur. He's building and managing websites with SEO in mind He's writing about anything that has his interest, but especially focusing on market transparency for consumers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.